Vad kan vi hjälpa dig med?

När måste jag fylla i en hälsodeklaration?

I samband med att du som privatperson tecknar en riskförsäkring hos Euro Accident behöver du fylla i en förenklad hälsodeklaration. Hälsodeklarationen innehåller ett antal frågor som hjälper Euro Accident att kartlägga din hälsa.

Vid tecknande av en livförsäkring som privatperson behöver du även signera en fullmakt som ger Euro Accident rätt att inhämta eventuell medicinsk information i samband med skaderegleringsärenden. 

Notera att du som anställd med tjänstepension hos Advinans kan behöva fylla i en hälsodeklaration om din arbetsgivare valt att erbjuda dig ett extra livförsäkringsskydd, dvs utöver den s.k. ”TGL”. Advinans kommer då att maila dig en hälsodeklaration som du behöver fylla i och skicka till Euro Accident.

Euro Accident kan godkänna en hälsodeklaration alternativt införa begränsningar i försäkringen eller anpassa försäkringens kostnad utefter på din hälsa. I vissa fall kan Euro Accident även neka dig att teckna försäkring.

Advinans använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att du fortsätter använda webplatsen godkänner du detta användande.