Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad innebär målsparande?

Ett sparande har alltid ett syfte. Advinans till skillnad från den vanliga banken hjälper våra kunder tydliggöra syftet med sparande och utifrån detta sätta konkreta mål - i belopp och tid. Advinans arbetar med fyra typer av sparande:

  • Buffertsparande: Advinans rekommenderar alla kunder att ha 2 månadslöner efter skatt i buffertsparande för att täcka oförutsedda händelser.
  • Målsparande: Ett sparande kopplat till ett tydligt mål i belopp och tid, t.ex. ett köp av en lägenhet, ett sommarhus eller ett stöd till barnens studier. Hos Advinans kan du strukturera upp din ekonomi och sätta upp obegränsat antal mål - som vi sedan hjälper dig att följa och nå.
  • Pensionssparande: För de flesta svenskar krävs ett privat pensionssparande för att säkerställa en trygg pension. Ett sparande med en tydlig sparandefas och en långsiktig uttagsfas. Vi föreslår att du sätter ett mål efter att du gått igenom Advinans Pensionssimulator.
  • Långsiktigt sparande: Många får pengar över varje månad som de inte vet vad de ska göra med, det finns inget tydligt mål. Genom detta sparande bygger du långsiktigt kapital, för dig själv eller för nästa generation. Då detta är besparingar utan ett tydligt mål och en mycket lång tidshorisont vill du ha en hög risk på detta sparande då det kommer ge en högre avkastning över tid.
Advinans använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att du fortsätter använda webplatsen godkänner du detta användande.