Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad är ett ISK?

Ett ISK (Investeringssparkonto) är ett konto där privatpersoner kan spara i aktier, fonder eller andra finansiella produkter. Ett ISK innebär för de flesta lägre skatt och mindre arbete relativt ett aktie/fondkonto och det lämpar sig särskilt väl vid långsiktigt sparande.

Huvudsakliga egenskaper:

  • Låg skatt – Du betalar inte någon vinstskatt vid försäljning av värdepapper utan istället en årlig procentuell schablonskatt på kontots värde. Skatten följer det allmänna ränteläget och är nu mycket låg.
  • Slipp deklarera – Du behöver inte deklarera vinst/förlust vid försäljning av värdepapper. Den skattemässiga uppgift som behövs kommer förtryckt i din deklaration. 

Hur förmånligt ISK är kan komma att förändras i framtiden.  Advinans kommer kontinuerligt analysera situationen för våra kunder för att ge korrekta råd och kan – till exempel vid förändrade skattesatser – komma att rekommendera en annan kontoform. 

Läs mer om beskattning av ISK under sektionen ”Avgifter & Skatter” här i Frågor & Svar.

Advinans använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att du fortsätter använda webplatsen godkänner du detta användande.