Vad kan vi hjälpa dig med?

Löneväxling med förvaltning genom Advinans?

Löneväxling med förvaltning genom Advinans innebär att pensionen placeras i en tjänstepension hos Futur Pension med Advinans automatiska förvaltning. Du hanterar pensionen inloggad i Advinans Portal, vill du ändra placering och frångå modellportföljen kan du fritt välja förvaltning själv ur Advinans fondutubud.

Eftersom insättningarna placeras i en särskild pension avsedd just för din löneväxling kan den exempelvis användas för en så kallad delpensionslösning.

Pensionen tecknas med ett återbetalningsskydd, det generella förmånstagarförordnandet är i första hand make/maka, registrerad partner eller sambo och i andra hand barn. Återbetalningsskydd och förmånstagarförordnande kan ändras genom en blankett som skickas till Futur Pension.

Utbetalning kan ske tidigast från och med 55 år och kortast tid 5 år. När det är dags för utbetalning kontaktar du Futur Pension.

Tänk på att registrera din önskade löneväxling i god tid. Godkänner din arbetsgivare ansökan om löneväxling senast den sista dagen i månaden blir den aktiv från månaden efter.

Advinans använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att du fortsätter använda webplatsen godkänner du detta användande.