Flytta pension till Advinans

Få en bättre överblick, sänk dina avgifter och investera hållbart med hjälp av en rådgivare du kan lita på

Samla din pension på ett ställe

Om du har pension från gamla jobb är det lätt att flytta till Advinans för att få en bättre överblick, sänka dina avgifter och investera hållbart. Sammanställ, analysera och få hjälp av en rådgivare du kan lita på. Det är kostnadsfritt att komma igång.
1
Låt Advinans sammanställa dina gamla pensioner helt automatiskt
2
Få hjälp av en InsureSec-licensierad rådgivare med vilket alternativ som är bäst för dig
3
Slå ihop dina gamla pensioner till en billigare och bättre lösning
Kvinna slappnar av med bok

Sammanställ automatiskt och kostnadsfritt

Advinans kontaktar de pensionsbolag där du har gammal pension och sammanställer informationen automatiskt och kostnadsfritt. I Advinans får du en tydlig överblick över var du har pension idag, hur den är investerad och hur mycket du betalar i avgift.

Två personer som pratar

Få rådgivning kring dina alternativ

Du som har minst 100 000 kr att flytta kan boka ett kostnadsfritt möte med en våra licensierade rådgivare för att gå igenom vilka alternativ som finns för att flytta och slå ihop dina gamla pensioner – helt digitalt och vid en tid som passar dig.

Under mötet går du och rådgivaren igenom dina nuvarande pensioner, vilka avgifter du betalar, identifierar dina behov och presenterar ett förslag så att du vet vad som är bäst för dig.

Person som står framför grafer

Flytta och slå ihop gamla pensioner

Efter att du godkänt din flytt kontaktar Advinans pensionsbolagen och ser till att dina pengar kommer dit de ska. När du samlat din pension kommer du kunna se allt på ett ställe i Advinans.

Alternativ för att flytta pension till Advinans

Advinans kan hjälpa dig flytta och slå ihop dina gamla pensioner till Advinans Autopilot, Nordnet eller Länsförsäkringar. Vår flyttrådgivning ser till att du flyttar till det alternativ som passar dig.
Advinans Autopilot

Advinans Autopilot ser alltid till att dina pengar är rätt investerade och att du betalar så låga avgifter som möjligt med en personlig strategi.

Du kan också välja exakt hur du vill investera dina pengar genom hundratals kvalitetssäkrade fonder. Självklart helt utan provisioner.

Förvaltnings- och försäkringsavgift:
0,45 %/år
inkl. Advinans förvaltningsavgift och Futurs försäkringsavgift (0,20 %/år). Total avgift beror på fondavgifter.
Nordnet

Nordnet passar dig som vill investera i det största utbudet av värdepapper, inklusive tusentals aktier.

Du betalar bara courtage om du köper aktier eller andra börshandlade produkter, valutaväxlingsavgift om du handlar med utländska värdepapper och förvaltningsavgift om du väljer fonder.

Nordnet ersätter flyttavgifter upp till 600 kronor per pensionsförsäkring.

Försäkringsavgift:
0,00 %/år
Total avgift beror på fondavgifter. Vid aktiehandel gäller courtage enligt Nordnets prislista.
Länsförsäkringar

Ett brett och kvalitetssäkrat fondutbud eller Garantiförvaltning för att trygga sparandet inför pensionen. Med Advinans är kapitalavgiften för Garantiförvaltning 0,45 % per år istället för 0,65 % per år.

Länsförsäkringar ersätter flyttavgifter till ditt gamla pensionsbolag.

Kapitalavgift för Garantiförvaltning:
0,45 %/år
Vid fondförvaltning beror avgiften på fondavgifterna (0 %/år i försäkringsavgift).

Frågor om att flytta pension

Kan jag flytta alla pensioner?
expand_more

Alla pensioner tecknade efter den 30 juni 2007 kan du flytta. För äldre pensioner än så är det inte säkert att du kan flytta. Om din pension är kollektivavtalad (till exempel ITP, SAF-LO eller om du har pension från kommunala eller statliga arbetsgivare) kan Advinans inte hjälpa dig flytta den för närvarande.

Vad kostar det att flytta pension?
expand_more

Att flytta pension till Advinans är kostnadsfritt. Men det pensionsbolag du flyttar ifrån har rätt att ta ut en flyttavgift. Sedan den 1 april 2021 är den maximala flyttavgiften begränsad till cirka 600 kr för fond- och depåförsäkringar (pensioner där du själv kan välja hur pengarna investeras). För traditionella försäkringar kan avgiften vara högre.

Länsförsäkringar ersätter alla flyttavgifter om du flyttar till dem. Nordnet ersätter flyttavgifter upp till 600 kronor per pensionsförsäkring. Advinans ersätter inte flyttavgifter.

Tar det lång tid att flytta pension?
expand_more

När du väl valt att flytta din pension tar det normalt 1 till 4 månader innan flytten är genomförd. Att samla information om din nuvarande pension kan ta upp till 2 veckor.

Hur får Advinans och era rådgivare betalt?
expand_more

Om du flyttar till Advinans Autopilot tar Advinans ut en förvaltningsavgift på högst 0,25 % per år. Advinans erhåller inga andra ersättningar för Advinans Autopilot.

Om du flyttar till Nordnet får Advinans ingen ersättning.

Om du flyttar till Länsförsäkringar erhåller Advinans en engångsprovision motsvarande 2 % av det inflyttade kapitalet.

Advinans rådgivare har fast lön och erhåller inga provisioner.